Vergunningstekening

Als u een stads-, provincie- of staatsambtenaar bent die met het publiek werkt, moet u een badge dragen die u identificeert als een ambtenaar en de mensen laat weten wat uw functie is. Aanmelden als een andere werknemer, zoals een conciërge of bewaker, is niet voldoende. U moet uw eigen toegangskaart of badge hebben. Als u er nog geen heeft, moet u er een aanvragen bij een plaatselijk kantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier zijn enkele zaken die u in gedachten moet houden bij het aanvragen van uw nieuwe vergunningstekening:

Zelf een vergunningstekening maken

Als u zelf een tekening maakt, moet u rekening houden met de volgende punten:
– U moet de afmetingen van het gebouw of de verbouwing op de tekening aangeven.
– U moet aangeven welke materialen u gaat gebruiken.
– U moet laten zien hoe het gebouw of de verbouwing in het straatbeeld past.

Heb ik een vergunningstekening nodig?

Dit hangt af van de gemeente waar u woont. Om een vergunning aan te vragen heeft u meestal een tekening nodig van wat u wilt bouwen of verbouwen. Een aannemer kan deze tekening voor u maken of u kunt dit zelf doen.

De gemeente

Als u alles goed heeft ingevuld, kunt u de tekening naar de gemeente sturen of langsbrengen. De gemeente beoordeelt dan of u een vergunning nodig hebt en of de tekening in orde is. Dit kan een paar weken duren. Als alles in orde is, krijgt u een vergunning en mag u beginnen met bouwen of verbouwen. Als u van plan bent om te gaan verbouwen, informeer dan eerst bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft. Als dit het geval is, vraag dan een offerte aan bij een aannemer of maak zelf een tekening.