Gratis stockfoto met advies, afspraak, afwachtend
Welke kwalificaties heb je nodig? Om levenscoach te worden, moet je een diploma psychologie behalen. Op dit gebied kun je ervoor kiezen je te specialiseren in gebieden als weerbaarheid, voeding en fitness. Geloof het of niet, maar je kunt je ook specialiseren in het opzetten van workshops voor gasten zoals yoga, meditatie, religieuze overtuigingen, scrollen, dans, meditatie. U kunt kiezen voor een specialisatie in dutten.
Zodra je je kwalificaties hebt behaald, is de rest gemakkelijk. Selectieve life coaching (hoe vindt u uw cliënten) of strategische life coaching vindt plaats in uw kantoor. Het enige verschil is dat er een hogere prijs is. Dan volg je dit nog steeds op zelfstandige basis.
Maar zodra je een meer vaste aanstelling krijgt, kun je meer geïnteresseerden aanboren. Klanten gaan je belonen met extra klanten en worden ook goede doorverwijzers. Een vakantieperiode van één keer in het jaar is waarschijnlijk niet meer nodig.
De opleidingsmodule in Nederland voor bestekken van life coaches omvat 5 hoofdactiviteiten: Drop-in practises voor introverten en een introductiecursus voor nieuwkomers, werken met een boek, geleide meditatie, tips en adviezen WANT-TO conflicterende prikkels in de zelfdiningsessie met een introductiecursus voor nieuwkomers, teleconferenties en zelfeditaties.
Inloopoefeningen voor introverten en een introductiecursus voor nieuwkomers.
Werken met een boek.
Oplossingsgerichte workshops in huis.
Teleconferenties.
Gezamenlijke tijdschrift bijeenkomsten.
Trap-ringen:
De belangrijkste focus van de oefening is het droppen in iemands gedachten. In dit scenario is alleen de drop-in de belangrijkste techniek. Je moet je te allen tijde concentreren op het moment van het laten vallen van je gedachten. Dit gebeurt meestal op een feestje. Gebruik een ijsbreker om de energie tijdelijk te veranderen. Beweeg je ogen, en zelfs je mond om de gedachten sneller te laten verdwijnen.
Als je (wekelijkse) herhaling van TRAquet verwart met een aantal pick-up lines, breng je de persoon met wie je oplossingen aanreikt in verwarring.
Om een succesvolle life coach te worden, moet je al het bovenstaande hebben en ook over basisvaardigheden beschikken. In Nederland zijn die niet allemaal met succes verworven.
Carrière maken is een vak apart en je handelen hangt sterk af van wat je uiteindelijk probeert te bereiken. Maar sommige goede zakenmensen zijn degenen die succesvol zijn door gebruik te maken van beroepsvaardigheden die worden gepresenteerd.
Heb je er ooit over nagedacht wat je belangrijkste doel in het leven is? Wilt u een dienst aanbieden of het probleem van mensen oplossen?
Een dienst is gebruikelijk in vele behoeften. Als je een dienst aanbiedt, is je belangrijkste taak om met klanten te werken om problemen op te lossen. De technieken zijn om problemen aan te pakken. Zo eenvoudig kan het zijn.
Een probleem is echter iets waar iemand hulp bij zoekt.
Het is geen normale plicht tegenover onze cliënten.
Het beste is om eerst na te denken over wat je wilt doen en te zien waar de op te lossen problemen zitten. Vraag je altijd af: voorraden, aanvullingen, nieuwe klanten van wie je meer klanten zou willen krijgen.
Als levenscoach zul je willen voldoen aan de problemen, doelen, wensen van je cliënten. En niet ten koste van je cliënten.