Hoe maak je een geluidsopnamestudio?

Wat is het verschil tussen het vinden van een plaats om op te nemen, en het daadwerkelijk opnemen van geluid zelf? Nou, producer ten eerste heb je een plaats nodig om op te nemen. Of je nu een demo samenstelt, of dat je van plan bent om zang te laten doen in een studio, er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het belangrijkste aspect van het maken van een geluidsopname voor een geluidsopname toepassing zal de microfoon die u gebruikt om het geluid op te vangen zijn.

Als het gaat om microfoons, heb je een keuze als het gaat om prijs, kwaliteit, en compatibiliteit. Het is waarschijnlijk het beste om te kiezen voor een verscheidenheid van verschillende microfoons, zodat u er een kunt vinden die perfect past bij uw project en uw publiek. Als u gebruik maakt van een microfoon die niet wordt geleverd met uw opnamestudio, vindt u misschien dat je zal moeten gaan naar een audio-winkel om het te kopen. Door dit te doen kan je meer geld op de korte termijn, dan je ooit winnen op de lange termijn door het betalen van retail.

Het krijgen van de microfoon in uw opnamestudio kamer en het opnemen van het zal tijd en toewijding, terwijl die ooit route die u besluit te gaan, geduld zal van essentieel belang zijn. Dit is vooral waar, als je gaat naar een bepaalde kamer te gebruiken voor het opnemen, of je doet meerdere opnamesessies in de loop van een paar dagen, zal dit de sleutel zijn.

Het eerste wat je nodig hebt om naar te kijken zal de ventilator snelheid van uw microfoons. Dit zal u toelaten om te bepalen of je nodig hebt om een aantal dure microfoons te krijgen, of als je gewoon kunt genoegen nemen met een die het werk zal doen. Vergeet niet dat het niet altijd het aantal microfoons, of het wattage dat is gospel – het is de geluidskwaliteit van de microfoons, en hoe gemakkelijk men kan vastleggen wat er gebeurt.

De microfoon die u kiest, moet stil zijn, maar toch het geluid vastleggen van wat u en uw publiek meemaken. De Deva Pro is een uitstekende keuze, omdat het een hybride is tussen het opnemen van twee microfoons, en u toestaat om tussen hen te schakelen, en ze overal op het podium te plaatsen. Dit zorgt voor een geweldig geluid, en zal u toelaten om een goede mix te krijgen, zonder dat u de microfoons te herpositioneren.

U zult ook willen ervoor zorgen dat uw microfoon compatibel is met de frequenties die u nodig hebt om het te accepteren. Het kan zijn dat u moeite hebt om een goed geluid uit uw microfoon te krijgen als deze bedoeld is voor gebruik met laagfrequente beeldschermen, zoals de Blue-Clear beeldschermen. Deze moeten compatibele drivers hebben, zodat ze goed werken met uw luidsprekers.

Een ander ding dat u moet overwegen is of u al dan niet een voorversterker nodig hebt. Dit zijn apparaten die het signaal verhogen zodat het niveau hoger is, zoals bij zang of live-instrumenten. Als u opnamen of live-optredens wilt doen, hebt u een voorversterker nodig.

Het publiek dat je opneemt zal ook veel versterking nodig hebben voor hun stemmen, dus moet je ervoor zorgen dat je een mixer hebt die genoeg versterkingsmogelijkheden heeft. Zorg ervoor dat je de juiste adapter hebt voor je microfoon en je apparatuur. En vergeet je stroombron niet.

Er zullen veel elektrische aansluitingen nodig zijn voor je studio, en je zult ook een firewire- of USB-aansluiting voor je laptop willen hebben, en een paar aansluitingen voor je instrumenten, microfoon, en je stroombron. Zorg er altijd voor dat uw stroombron het juiste type is voor uw luidsprekers.

Als je een keyboard gebruikt met een aparte akkoordenschakelaar, moet je ook rekening houden met je rack setup. Ook dit varieert sterk, afhankelijk van de grootte van het rack en de componenten die je gaat gebruiken. Net als wanneer je een live band zou gebruiken die je extra instrumenten of een zanger zou moeten huren, zul je verschillende opties moeten hebben voor je basis PA opstelling. Dit zal ook afhangen van de grootte van de ruimte en het type instrumentatie dat je gebruikt.

De normen die je instelt voor je instrumenten in het midden van het podium, zoals het keyboard, zullen moeten worden aangepast om het juiste volume en effect te bereiken dat je wilt. Nogmaals, je zult moeten experimenteren met deze en er zullen altijd wijzigingen en aanpassingen nodig zijn als het tijd is. Je zult je monitors dicht bij je versterkers willen hebben, en van de muur af als je ze zo hoog mogelijk kunt zetten zonder dat de hoge tonen te laag worden. Dit kan ook afhangen van de versterker en de grootte van de kamer. Als je bas te krachtig is, moet je misschien de grootte van je versterker en je vocalist aanpassen, en ook de plaatsing van de versterker. Wees voorzichtig met je EQ – je wilt je mastertracks niet vervormen of de artiesten na verloop van tijd schade toebrengen met verkeerd gemixte tracks.