DJ Tilburg

Eerst en vooral moeten we herhalen wat DJ is. DJ is een term die een breed en ingewikkeld scala van entertainers omvat. In gewone zin omvat het ritme- en dansgroepen, opera-artiesten, DJ’s en disc jockeys. Deze lijst is in geen geval helemaal juist.

Een DJ kan een pick-up of mobiele DJ zijn, een club DJ, een radio DJ, een live muziek DJ (op een TV of Stage), of een gespecialiseerde DJ (een DJ die gespecialiseerd is in een bepaald genre). Mobiele DJ’s dragen hun eigen apparatuur, tegemoet te komen aan speciale evenementen, en het verkennen van nieuwe muziek collecties. Pick-up DJ’s (ook bekend als Bar/Club DJ’s) zijn vaak full-time professionele DJ’s en werken op full-time basis op één plaats over de hele wereld. Ze hebben hun eigen apparatuur of huren die van iemand anders. Zij doen soms mixwerk en zorgen ook voor de apparatuur op de door hen gekozen locaties. Technieken zoals scratchen, juggling, looping (hakken en scratchen) en autotune worden vaak gedaan door gespecialiseerde Mobiele DJ’s.

De meeste clubs gebruiken een minimum van 3 disc decks voor live optredens. Voor clubevenementen is het echter gebruikelijk om zelfs 2 of 3 Pioneer CDJ’s te zien. De laatste jaren heeft Pioneer echter een enorme interesse in de DJ-cultuur opgebouwd, en heeft het bedrijf wegen geopend om hierop in te spelen.

Veel mobiele DJ’s werken op basis van project timing. Project timing is een manier voor u om uw evenementen te benaderen op een manier die u voorbereidt op uw evenement.

1. Ken uw publiek en hoe u uw muziek programmeert.2. De kenmerken van uw luidsprekersysteem – d.w.z. is het een bereik van 300 – 500 watt?3. Kent u uw liedjes uit het hoofd of op elkaar afgestemd – kent u uw liedjes precies zoals u ze wilt hebben4. Het aantal verzoeken dat u voor de avond heeft, zult u die aankunnen?

Bijvoorbeeld de verzoeklijst van de Tonight Show van de afgelopen 4 jaar – bevat Lady Gaga, Rihanna, Kylie Minogue, Groove Armours Christmas Party Song Request List.

Tip 3. De apparatuur die je overal bij de hand hebt.

De apparatuur die je bij de hand hebt voor je mobiele DJ optreden kan alledaags lijken en het is waar dat je weinig van de grote dure apparatuur bij je hebt. Je draagt een mixer, een versterker, werksnoeren, en je raadt het al, je draagt voor duizenden dollars aan DJ-apparatuur met je mee. Je kiest zelf welke schoenen je wilt dragen, welk materiaal je in je kostuum wilt weken, en je besluit een bepaald type DJ te zijn. Je krijgt zelfs een grote zwarte aktetas om je laptop en dergelijke in op te bergen.

Het mes en de vork zijn belangrijke keukenartikelen: U wilt in staat zijn om iets te bereiden en koken met hebben. Een metalen koksmes is veel te onhandig en doet afbreuk aan de prestatie die je wilt leveren. Een dunschiller is handig om die laatste paar plakjes pizza mee te snijden en je eigen speciale topping te maken.

Pasta komt van pas als je het publiek aan het meezingen krijgt. Als je een geweldig optreden wilt aanmoedigen, zorg dan natuurlijk voor wat mooi keramiek. Als je veel jonge mensen verwacht, zorg dan voor veel licht en ruimte in de zaal en zorg voor voldoende stopcontacten. Dit laat de jonge kinderen oefenen met hun voeten op de vloer.

Een ventilatorriem of ‘nexotti’ is handig voor die langzame, liefdesliedjes. 50 Blessings maakt mooie exemplaren die lekker breed zijn. Ik gebruik graag ’ema’ omdat dat lekker klinkt.

Een metronoom is ook erg handig en moet er ook op staan. Ik gebruik graag ‘My Baby’ omdat die betaalbaar is en ik hem altijd kan bijstellen. Onderschat nooit het belang van timing!

Als je veel gaat zingen en je moet op stemming blijven, stem dan af met je stemapparaat. Waar je gitaar ook op gestemd is, stem je schoenen, stem, en drums. Wees voorzichtig met de tuners, want ze zijn vloergeregeld en kunnen de beat verkeerd dempen. Merk op dat ik ‘schoenen en stem’ zei, want de drummer rolt de hele kit naar beneden in de mosh pit. Wees voorzichtig met hoe je de kit in de ruimte plaatst, want dat kan invloed hebben op hoe het geluid van de kit door het publiek wordt waargenomen. Als je de kit niet op een goede plaats kunt zetten, zul je het moeilijk hebben om de beat gaande te houden.

Een goede set monitorspeakersEen echt goede set monitorspeakers heeft genoeg vermogen om een grote zaal te vullen met negen gitaren, drums, keyboards, synths, zang, en mezzo sitars! Ze moeten echt goed zijn, want je moet jezelf op de speaker horen om echt te weten hoe je klinkt. Toch?

DMX96 Performance Software

assistenten

ironie is de sleutel.