Gitaarschool Den Haag

Ik speel al twintig jaar klassieke gitaar, maar ik ben pas sinds kort begonnen met lesgeven. Ik ben verbaasd over het verschil tussen de hoeveelheid geld die ik aan gitaarlessen moet uitgeven, en de hoeveelheid geld die een gitaarleraar rekent.

Het eerste wat me opviel toen ik begon met lesgeven (nou ja, ik begon eigenlijk – ik gaf al jaren les voordat ik jongeren les ging geven, dus ik had me al een tijdje verdiept in het beroep van leraar) was dat er een grote kloof was tussen de wat ik beschouwde als relatief goedkope lessen voor een beginner en de bedragen die ik als redelijk geprijsd beschouwde.

Zo krijg ik regelmatig de vraag of ik een leerling een set lessen kan geven voor een half uur of een uur. Ten eerste is dat veel te duur. Ik geef studenten meestal tussen de 15 en 30 minuten les. Dat is heel veel tijd. Als je een leraar zoveel geld betaalt, wil je er dan ook iets voor terugkrijgen? Hier is mijn oplossing; je betaalt me $100 voor het eerste half uur. Dat is wat je krijgt. Ik neem dan een 50 minuten pauze en geef je je les. Prijzen variëren nogal online, maar dat is meestal de laagste prijs — en in dit geval betaal je me $50 voor de hele les, niet alleen voor een les. Dus de les zelf is $50 plus de $50 waard.

Als je gitaar wilt leren spelen van een gitaarleraar en je wilt een aanzienlijke investering doen, dan is dit waar je je grens wilt trekken. Het is moeilijk voor mij om een leraar aan te bevelen boven de $150 voor jonge kinderen. Echter, leraren in dit bereik hebben top-notch websites en professionele docenten met een indrukwekkende reputatie. Ik bijna altijd raden studenten proberen een les of twee van een leraar in dit bereik voordat ze lid worden van een studio of over te gaan tot prive-lessen.

Tenslotte zijn er nog enkele uitzonderingen op de regel. Als je zoekt op “akoestische gitaarlessen” of “klassieke gitaarlessen” vind je een aantal studio’s die lessen aanbieden voor alle niveaus. Ik hou ervan om beginners deze mogelijkheid te bieden omdat zoveel mensen op zoek zijn naar optie 1 hierboven. Als je nog niet zeker weet of je lessen wilt nemen, heb je de kans om een paar lessen van verschillende leraren te ervaren.

Sommige offline akoestische gitaarlessen nemen daadwerkelijk je originele gitaar mee, en geven je de lessen offline. Sommige studio’s geven zelfs gitaarlessen online. Het beste deel is, kunt u zelfs in staat zijn om te studeren met een gitaar leraar uit uw eigen stad of stad.

Kortom, slechts een paar nadelen voor huidige gitaarstudenten die geen geld willen uitgeven aan privélessen. In het begin zijn gitaarstudenten echter niet zeker van hun vaardigheidsniveau en of ze wel of niet willen blijven spelen. Totdat ze weten dat ze plezier hebben in het spelen en voldoende zelfvertrouwen hebben, zijn ze niet zeker van hun toekomst. Een thuisstudiecursus kan heel geschikt zijn voor deze leerlingen en als ze thuis blijven oefenen, zijn ze uiteindelijk misschien wel gemotiveerd genoeg om een leraar te nemen.