Gratis stockfoto met alcohol, detailopname, drank
De geschiedenis van de wijn is een interessante. Hoewel het grootste deel ervan betrekking heeft op de genoegens van het Venetiaanse soort, is het ook bekend om zijn rol in de Griekse economie.
Hoewel veel ervan in de loop der tijden verloren is gegaan, is er één ding dat niet echt verloren is gegaan: de kennis over het maken van een goede wijn. Deze rijkdom aan kennis is nu voor u bewaard gebleven, zodat u kunt genieten van een lekker diner, telkens wanneer u dat wenst.
Alvorens in te gaan op de geschiedenis van wijn, is het belangrijk iets te begrijpen van de bestanddelen ervan. Wijn wordt gemaakt van twee internationale druivensoorten: de Italiaanse rode en de Spaanse witte. Deze laatste wordt ook wel de “witte” druif genoemd, hoewel hij behalve in Italië ook in vele andere delen van de wereld wordt verbouwd.
De Europese regelgeving voor de wijnproductie is tot stand gekomen in de eerste eeuwen van deze zogenaamde “vrijhandel” tussen landen over de hele wereld. Deze verordening regelt de grenzen van de landen en bepaalt aan wie wijn mag worden geleverd, omdat de wijn een zeer populaire en gunstige rol speelt in de handel. Om deze handel te vergemakkelijken, worden vaak Equites en Cabernet Sauvignon gebruikt, twee topwijnen.
Ze bestaan al eeuwen, maar pas de laatste tijd zijn ze veel populairder geworden. Enkele eeuwen geleden was een van de grootste problemen met wijn dat er geen voorschriften waren. Met de problemen van een mega-boom economie is deze positie de laatste jaren echter versoepeld. Onlangs heeft de Europese Unie zelfs de weg vrijgemaakt voor de verkoop van binnenlandse wijn door dezelfde rechten te kopen als de Amerikaanse tegenhangers om haar burgers in staat te stellen op grotere schaal wijn te verbouwen.
Dit heeft bijgedragen tot een stijging van de verkoop van Italiaanse wijnen in de Verenigde Staten. Het grootste deel van deze binnenlandse productie komt uit het Toscaanse gebergte, waar rode en witte wijnen worden verbouwd. Dit deel van de wereld is ook het hart van het wijnbereidingsproces. Dus, als u van plan bent om weg te blijven van het proces van wijn maken, zet dan Spaanse wijn op uw lijst van favoriete bedwelmende dranken.
Hoog en droog
De Fransen staan bekend om hun romantiek en hun talent voor het vinden van de perfecte wijn bij hun kookkunsten. Wijn heeft altijd deel uitgemaakt van de Franse ervaring en ze brouwen al sinds het begin van de zeventiende eeuw zelf.
Ikes, Pomagne en Rideau zijn enkele van de andere beroemde rode en witte wijnen uit dit wijnland.
Andere favorieten zijn Port, Sherry, Bordeaux, Bourgogne, Breuker en Pinot.
Sinds het begin van de achttiende eeuw maakt bier deel uit van de Franse cultuur. Bier is zelfs een sociaal feest geworden dat in vele vieringen is opgenomen.
Maar het feit dat bier deel uitmaakt van de Franse cultuur betekent niet dat de Fransen helemaal tevreden blijven met hun brouwsel. rance Frankrijk heeft de verkoop van bier een beetje opgedreven en is in het buitenland gaan produceren. Aan het eind van de achttiende eeuw begonnen zij bier te brouwen in Alaska en sindsdien produceren zij bier in Zweden.
Bier is niet de enige drank die populair is in Frankrijk. Ook wijn is populair en wordt in grote hoeveelheden gemaakt. Zie ons artikel, Gemengde cultuur in Frankrijk voor meer over de resultaten van Frankrijk’s liefde voor wijn en bier.