De volgende ochtend in de kerk stond ik vroeg op om mijn CD Garden Agency op te nemen. Om 1 uur 's nachts plande ik mijn weg naar de studio en toen ik aankwam werd ik begroet door George Bowl, die net was aangekomen met zijn zonen Paul en Gary.

Het volgende is wat ik tegen George zei, ik zei:

"Hallo George, ik heb een illusionist nodig voor de 1e verjaardag om de magie van je 1e verjaardagservaring echt indrukwekkend te maken. Ik heb het kind uitgenodigd in de studio en hij is erg opgewonden en erg betrokken. Wil je me alsjeblieft vandaag vermaken? Ik wil graag een tijdfiche. De inbegrepen tijd zou 2 uur zijn. Ik heb een presentatie om 13:00 uur, maar ik heb iets nodig om de tijd te nemen, afgezien van de tijd die in zijn agenda staat. Ik zou elk aanbod of hulp bij de nodige regelingen op prijs stellen."

George was helemaal voor de baan. Hij arriveerde rond middernacht en begroette me met de klus. Hij begroette iedereen die het feest bijwoonde in het Nederlands, hij groette de kinderen die kwamen en knuffelde met ze en hij speelde spelletjes, vertelde verhalen enz. Het was een magische dag. Later die avond nam ik een audio op van hoe het eerste verjaardagsfeestje van mijn dochter aanvoelde – compleet met rook en muziek en alle gasten die verhalen over het feest vertelden.

Mijn 2 dochters zijn dol op dieren, vlinders en bloemen. Voor de 1e verjaardag van de individuele gasten van mijn dochter waren dit de hoogtepunten van de dag.

De volgende dag kwam ik met een aantal nieuwe ideeën om ervoor te zorgen dat uw 1e verjaardagsfeest spectaculair wordt en dat uw kind zich altijd zal herinneren. Het is aan jou en je budget, maar dit is hoe ik het feest zou plannen als ik weer tijd had.

o Laten we een nieuw feestthema maken! Je kind zal het zoveel spannender vinden en zal het altijd onthouden.

o Vier het feest in een park midden in een grote tuin. Er zijn ongeveer 100 leden van het Nederlandse leger die worden belast met het beschermen van het park voor het geval de terroristen arriveren. Bosjesmannen hebben ook de leiding. Kinderen kunnen een groot buitenspel spelen genaamd jagen op de moordenaar. Zowel de volwassenen als de kinderen brengen een dvd mee van de slachtoffers (of enkele van de doelen, die mogelijk verborgen zijn). De persoon die de meeste moordslachtoffers noemt, ontvangt de prijs! Ik heb de videoverkoop gevonden.

o Het stoute feest in de stad (in het geterland!), kinderen spelen een speurtochtspel. Voor de winnaar wordt een grote chocoladetaart gemaakt. Iedereen weet echter niet zeker of het een goede vondst is, dus ik had wat extra chocoladerepen beschikbaar zodat iedereen een chocoladereep kreeg. De speurtocht eindigt met de winnaar die zijn/haar pakket in rood vloeipapier verpakt.

o Houd het feest in de haven (als je nog een reddingsvest hebt). De bruid en haar meid moeten aanwezig zijn om het feest tot het einde te begeleiden. Paul de basis van plezier voor het feest. Het feest gaat om 15.00 uur van start, dus we konden tot 16.30 uur feesten. voer het in het gezonken schip (als het een waterschip is) en geniet van de avond (zodra het schip voorbij de haven is gevaren, kunnen we een speciaal spel van schattenjacht spelen waarbij we een klein plastic pakketje verbergen rond de werf dat begint met scheldwoorden in zinnen andervillhet schip). Kinderen genieten van 'vissticks' (kabeljauw).

o Decoreer op het strand met folie, witte verf en douchegel.

o Er zijn verschillende indoor games die gespeeld kunnen worden op het feest op het strand. We hielden van: schattenjacht met de vrouwen van andere mensen, frisbee racen over het hele eiland en de winnende prijs terugbrengen, frisbee jongleren (gebruik een net en je beste visvaardigheden.)

Benodigdheden voor 1e verjaardag:

o Twee feestbanners, liefst in de vorm van een vis of walvis. Deze feesten heten: Shark Balancing (als gasten moeten huppelen of dansen om de prijs naar links te verplaatsen etc.) of Goose Balancing. (van Goudmijn)

o Ballonnen in wit, roze of welke kleur dan ook (maar wit is populair!)

o feestmutsen aan de wal

o Feestzakjes voor kinderen

o Confetti

Ik herinner me van de 1e verjaardagsfeestjes van mijn dochter, de feestjes waar mijn man en ik naar toe gingen, hoeveel plezier we hadden. Ik had het gevoel dat we iets anders hadden kunnen doen en er waren zoveel activiteiten die we hadden kunnen doen, wat spannend, maar we genoten allemaal van het feest op het strand in het land. Het was zo leuk, dat ik het leuk vind om om de paar jaar een illusionistisch verjaardagsfeestje te organiseren, met vrienden die de meeste mensen nog nooit op die manier hebben vermaakt!